Yhteishakutapahtuma järjestettiin Kanneltalossa 5.2.2016

Kannelmäen nuorisotyöyksikkö järjesti viidettä kertaa Yhteishakutapahtuman alueen yhdeksäsluokkalaisille nuorille. Yhteishakutempauksen eli tuttavallisemmin Yhpan tavoitteena on saattaa alueen 9.-luokkalaiset sekä toisen asteen oppilaitokset yhteen. Tapahtuma on suunniteltu huomioiden alueen peruskoulujen toiveita ja aikatauluja eikä tarkoituksena ole kilpailla valtakunnallisten suurien toisen asteen opintomessujen, kuten NextGate ja NextStepin kanssa.

Tänä vuonna Yhpa järjestettiin Kanneltalossa perjantaina 5.2., kello 8-12.00 välisenä aikana ja paikalla vieraili neljä alueen peruskoulua opoineen ja opettajineen. Tämän lisäksi näytteilleasettajia eli toisen asteen kouluja oli toimintaa esittelemässä yhteensä kaksitoista oppilaitosta sekä erillisenä pisteenä Operaatio Pulssi ja Ohjaamo.

kuva3

 

Yhpa on messutapahtuma, jossa rennossa ja avoimessa ilmapiirissä ysiluokkalaiset pääsevät tutustumaan erilaisiin koulutusvaihtoehtoihin. Aiemmin Kannelmäen nuorisotalon tiloissa järjestetty Yhpa on siirtynyt jo edellisenä vuonna Kanneltalon tiloihin, jolloin tapahtumassa vieraili yli 350 nuorta.

Pyrimme omalla panoksellamme luomaan mukavan keskustelevan ilmapiirin nuorille, jotta heillä on mahdollisuus kysellä itseään askarruttavia asioita tai vain tutustua toisen asteen erilaisiin mahdollisuuksiin –jos se oma paikka ei vielä ole tiedossa! Tänä vuonna yhteishakutempauksessa vieraili yhteensä yli 200 kävijää näytteilleasettajat mukaan laskettuna.

Päivää ilahdutti myös paljon kiitosta saanut Skitsoflex popping crew. Tanssiryhmän esitykset päivän aikana olivat hauska ohjelmalisä päivään!

kuva8     kuva7

Tapahtumaa kehitetään ja arvioidaan jatkuvasti, jotta se parhaiten palvelisi alueen nuoria sekä kouluja. Meidän panoksemme nuorisoasiainkeskuksen puolelta on saattaa nämä kaksi tahoa (peruskoulut ja toinen aste) yhteen ja onkin todella hienoa, että alueella halutaan tehdä tämänkaltaista yhteistyötä. 🙂

kuva2      kuva4       kuva5

Jatkossa täytyy katsoa jatkaako Yhpa tässä nykymuodossa, mutta mitä luultavammin jonkinlaisia muutoksia on ensi vuodelle luvassa. Sitä ei osaa tässä vaiheessa vielä ennustaa tuleeko tapahtuma laajentumaan isommalle alueelle, jotta mukaan saataisiin enemmän peruskouluja. Tämä on ainakin ollut monen näytteilleasettajan toive. 🙂

 

kuva6Tapahtuma sai kiitosta hyvästä tunnelmasta ja ohjelmasta, mukavista nuorista ja toimivista järjestelyistä sekä mm. Kanneltalon hyvästä keskeisestä sijainnista. Otimme päivän aikana kehitysehdotuksia vastaan ja palaamme niihin varmasti myöhemmin. Kiitoksia kaikille päivään osallistuneille ja mukana olleille henkilöille Kannelmäen nuorisotyöyksikön puolesta!

Suuret kiitokset myös lähialueiden kouluille: Apollon yhteiskoulu, SVK, PHYK ja Kannelmäen peruskoulu

sekä toisen asteen oppilaitoksille: Stadin oppisopimuskeskus, SVK lukio, Vaskivuoren lukio, Kanneljärven opisto, Apollon lukio, PHYKin lukio, Omnia, Varia, Stadin ammattiopisto, Martinlaakson lukio, Maunulan lukio ja tietysti myös Operaatio Pulssille & Ohjaamolle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *