Ruutibudjetti: Hiihtohissi Jättärille

Rubu 2016: Hiihtohissi Jättärille

 

Vuoden 2016 ruutibudjetti keräsi  Kannelmäen alueella taas suuren määrän toinen toistaan parempia ideoita alueen kehittämiseksi nuorten näkökulmasta, ja syksyn työpajoja seuranneissa kouluäänestyksissä selvisi mitä lähdettäisiin kehittämään eteenpäin. Ehkä hieman yllättäen kakkoseksi nousi ehdotus hiihtohissistä Malminkartanonhuipulle jonka toteuttamista pitemmittä puheitta lähdettiin yhdessä kaupunkisuunnitteluviraston avustuksella tutkimaan.

Idean lähtökohdat ovat potentiaaliset, sillä onhan kyseessä Helsingin korkein paikka ja alueella on jo kokeiltu hiihtohissin pyörittämistä 80-90-luvun taitteessa. Liikuntaviraston projekti kaatui silloin lähinnä vääränlaiseen kalustoon, eikä täyttömaasta rakennettu mäki ollut optimaalinen kannattelemaan hissitornien painoa. Tämän jälkeen myös Kivikossa on pyöritetty pientä laskettelukeskusta muutaman kauden ajan 2000-luvulla, mutta laskijoiden suosiosta huolimatta tämä mäki sulki hissinsä yrittäjän vetäytydyttyä toiminnasta.

Nyt kuitenkin nuorten toiveesta asioita on laitettu uudestaan vireille.  Ajoitus ei olisi voinut olla parempi, sillä tämän vuoden alussa alkoi useamman vuoden kestävä hanke Malminkartanonhuipun kehittämiseksi, johon myös nuorisotalo oli kutsuttu mukaan. Aiheesta on nyt alkuvuoden aikana käyty verkkokeskustelua sekä järjestetty kaksi työpajaa, joista toisessa oli Malminkartanon ohjaaja nuorten kanssa myös läsnä. Paikan päällä käytiin mielenkiintoista keskustelua alueen asukkaiden ja monien eri harrastusaktiivien toimesta. Kehitysideoita oli todella paljon, ja myös hiihtohissi niissä huomioitiin.

Ikävä tosiasia on se, että näin iso projekti ei ihan heti lähde käyntiin, mutta keskustelu on avattu ja nuorten vahva toive hiihtohissistä on kaupunkisuunnitteluvirastossa noteerattu. Myös Liikuntavirastoon on lähtenyt viesti eteenpäin. Vaikka uusimmassa luonnoksessa ei hissiä vielä mainita, pidetään silti peukut pystyssä ja muistetaan pitää aiheesta säännöllisesti meteliä niin ehkä jonain päivänä päästään Jättäriä ylös muillakin keinoin kuin lihasvoimin! Tässä luonnos viimeisimmästä ideasuunnitelmasta Malminkartanonhuipun suhteen: https://kerrokantasi.hel.fi/malminkartanonhuipunluonnos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *