Malminkartanon junatunnelin maalaus 7.-8.10.2017

Kuva: Roope Niemi

“Vihdoinkin”, oli yleisin kommentti mitä ohikulkijoiden suusta kuuli maalausviikonlopun aikana. Aika monet Malminkartanolaiset, ja muutkin Helsinkiläiset olivat odottaneet junatunnelin taideteoksien paluuta niiden jyräämisestä 2000-luvun alusta lähtien. Nyt tunnelin seiniä komistaa 30 teosta, jotka edustavat sekä graffiti- että perinteisempää taidetta. Molemmat puolet yhteenlaskettuna teos on 460 metriä pitkä, ja lukeutuu Suomen suurimpiin katutaidekokonaisuuksiin.

Projektin taustalla on monen vuoden vääntö, ja jokainen joka on vuosien varrella esittänyt ääneen tai kirjallisesti toiveen tunnelin uudelleenmaalaamisesta voi kokea nyt olleensa osallisena tämän toteutumisessa. Viimeinen naula ankeuden arkkuun oli erään paikallisen nuoren Ruuti-aloite, joka lopulta sai muutoksen pyörät liikkeelle. Sekä Malminkartanon että Kannelmäen nuoria oli myös tapahtuman aikana paikalla vapaaehtoistöissä hoitamassa valokuvausta, yleistä järjestystä sekä maalareiden kahvitusta koleana lokakuun viikonloppuna. Nämä boss-nuoret keräsivätkin kiitettävästi palautetta taitelijoilta ja henkilökunnalta, ilman heitä viikonloppu ei olisi sujunut läheskään yhtä mukavissa merkeissä.

Työskentelyn mahdollistivat Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala (Kanneltalo, katutaidetoimisto Supafly, nuorten toimintakeskus Happi ja Malminkartanon nuorisotalo, Malminkartanon kirjasto), Malminkartanon ala-aste, kaupunkiympäristön toimiala (rakennukset ja yleiset alueet, palvelut ja luvat), kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, Lähiöprojekti, HKL, Liikennevirasto sekä erikoismaalikaupat Decoväri, Geezers ja Make Your Mark.

Kuvagalleria kaikista teoksista

Tapahtumaa on uutisoitu mm. Iltalehdessä ja Helsingin sanomissa:

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710122200455823_u0.shtml

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710122200453158_u0.shtml

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005402542.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *