Toiminta

Malminkartanon nuorisotalo on avoin tila 9-17-vuotiaille nuorille. Iltapäivisin klo 14-16 toimintaa järjestetään 3-6-luokkalaisille, ja iltaisin klo 17-20:45 talo on auki 7-luokkalaisista ylöspäin. Tilamme on päihteetön ja syrjinnästä vapaa alue, ja paikalla on aina aukioloaikojen puitteissa useita nuoriso-ohjaajia.

Nuorisotalolta löytyy biljardi, pingis, pöytäfutis, lautapelejä, PS4 sekä 10 tietokoneen pelihuone. Keittiössä voi valmistaa omia välipaloja, ja talo on täynnä sohvia ja penkkejä rentoa oleskelua varten. Nuoret tulevatkin usein talolle pelailemaan, hengailemaan kavereiden kanssa, tapaamaan uusia kavereita tai juttelemaan ohjaajien kanssa. Teemailtoja järjestetään perjantaisin, ja nuorten toiveet otetaan huomioon suunnitteluvaiheessa.

Ohjaajat mielellään neuvovat nuoria ihan missä tahansa elämään liittyvissä asioissa. Toteutamme alueella myös Ruutia, joka on Helsingin nuorten palveluiden organisoima nuorten vaikuttamisjärjestelmä. Työskentelemme välillä myös Kannelmäen nuorisotalolla, jossa on järjestetään paljon erilaista toimintaa 9-17-vuotiaille. Lisätietoa koko nuorten palveluiden tarjoamista palveluista löytyy nettisivuilta https://www.hel.fi/nuoret/fi.

Monipuolista harrastustoimintaa tarjoaa alueella toimiva Operaatio Pulssi. Pulssi järjestää ilmaisia kursseja, työpajoja ja retkiä 12-18-vuotiaille lähes aiheesta kuin aiheesta, nuorten toivomusten mukaan. Tämän hetken tarjontaan kuuluu mm. kokkausta, liikuntaa, leffakerhoa, improteatteria, pelailua ja kuvataiteita. Lisätietoja löydät Pulssin nettisivuilta tai  esitteestä, joita on saatavilla myös painettuna versiona nuorisotaloilta, kirjastoilta ja kouluilta.

Kaikkien kurssien toimintaan tarvitaan voimassa oleva jäsenkortti. Kortti on ilmainen, ja saat sen miltä tahansa nuorisotalolta täytettyä jäsenkorttihakemusta vastaan. Voit myös pyytää korttia ohjaajalta kurssin alussa.

Koko kaupungin kattavat harrastusmahdollisuudet löydät Helsingin nuorisopalveluiden pyörittämästä Harrastushaku-sivustosta. Klikkaa yllä olevaa logoa, ja tutustu tarjontaan.