Maltsun nutan Turbo ja Jurbo menivät läpi.

Turbo on nuorisotalon kävijöille tarkoitettu oma vaikuttamiskanava, jonka kautta nuoret (13-18-v.) voivat miettiä jotain jota todella tarvitsevat/toivovat/haluavat talolle käyttöönsä. Usein kyse on joistain hieman suuremmista hankinnoista, mutta kyse voi olla myös tekemisestä kuten retkistä tms.

Turboprosessi kestää muutamia viikkoja, jonka aikana kartoitetaan nuorten toiveita, äänestetään sekä valitaan valitulle asialle edustajat. Edustajat ottavat asian/hankinnan kuluista selvää ohjaajan tukemana ja lähtevät Turbokokoukseen kertomaan edustamansa talon päätöksestä yksikkömme toiminnanjohtajalle.

Jurbo on täysin sama asia, mutta se on suunnattu talon nuorimmille kävijöille, 9-12-vuotiaille.

Tämän vuoden Turboon ehdotettuina olivat mm. Flipperi, jättitrampoliini, vaahtobileet, PS4, bilishuoneen lattiat uusiksi, nyrkkeilysäkki ja bilistarvikkeita. Äänestyksessä selvisi että nyrkkeilysäkki voitti muut ehdotukset ylivoimaisesti.

Perusteluina nyrkkeilysäkin hankkimiselle edustajat listasivat:

– ei tarvi lyödä seinään tai kiroilla
– voi purkaa säkkiin stressin tai vihan (varsinkin biliksen pelaajat)
– sitä voi halata

Turbokokouksessa (jossa paikalla myös nuoria Kantsusta ja Haagoista) käytiin keskustelua hankkeista ja siis myös nyrkkeilysäkistä. Säkin sijainti aiheutti nuorissa huolta sen väärinkäyttömahdollisuuksista sekä mahdollisesta vahingonteosta. Myös turvallisuus puhutti; kuka valvoo säkin käyttöä, opettaa oikeaa lyöntitekniikkaa sekä huolehtii nuorille asianmukaiset sidonnat hanskan sisälle?

InstagramCapture_b8b034ce-2a95-4cdb-b469-6c8c7765155b

Keskustelussa sovittiin, että Maltsuun voidaan hankkia nyrkkeilysäkki kunhan ohjaajat yhdessä selvittävät hyvän paikan säkille ja miettivät yhdessä nuorten kanssa pelisäännöt sen käyttöön. Saamme muilta taloilta nuorille ja ohjaajille opetusta oikesta lyöntitekniikasta.

Jurboon ehdotettiin mm. Xbox ONEa,  kiinteää DJ koppia, trampoliinia sekä värikuulasotaa. Äänestyksessä kävimme myös ehdotuksia läpi ja keskustelimme niistä lasten kanssa. Äänestyksen olisi voittanut värikuulasota, mutta se on tarkoitettu lähinnä yläasteikäisille. Siitä sitten virisi ajatus jättimäisestä Megazoneretkestä joka saikin kannatusta lasten keskuudessa.

Jurbon edustajat listasivat tälläisiä syitä retkelle:

– Haluttiin splättistä, mutta oltiin liian nuoria siihen joten vaihdettiin megazoneen
– Osa ei oo ikinä ollu siellä
– se sopii kaikille
– retki keväällä 2015

InstagramCapture_63238950-825a-4508-9851-0680bf0462c8

Jurbon päätöskokouksessa päätettiin että Maltsun lapset pääsevät Megazoneretkelle keväällä 2015. Retkelle mahtuu yhteensä 15 lasta ja 22min pelejä pelataan kaikkiaan kolme!

Retkipäivä ilmoitetaan myöhemmin, ja tulee olemaan maksuton osallistujille. Retki täytetään lupalappujen palauttamisjärjestyksessä.

Että tälläistä! Huimaa miten hyvin lapset ja nuoret ottivat asian hoitaakseen. Olette ansainneet hankintanne!