Turbo ja Jurbo: Hienosti meni ja tälläistä siitä seuraa

Nuorisotyöyksikössämme on ollut vuosia käytössä lapsille ja nuorille erilaisia kanavia vaikuttamiseen. Yksi kenties vanhimmista toimintamalleistamme on ollut nuorille suunnattu Turbo, lasten ajalle käyville ala-aste ikäisille sama systeemi on pyöräytetty vuosittain Jurbo-nimikkeen alla.

Toimintamallin ideana on ollut mahdollistaa nuorten/lasten itse toivomia hieman suurempia hankintoja nuorisotaloillemme. Hankinta tai toiminta voi olla lähes mitä vain tiettyjen euromäärien rajoissa ja nuoret/lapset työstävät koko prosessin ohjaajien tuella itsenäisesti. Valitsevat kohteen, valitsevat edustajat, tekevät hankesuunnitelman ja kustannusarvion hyvillä perusteluilla päätöskokoukseen esitettäväksi toiminnanjohtajallemme.

Lasten (9-12v) suurin toive oli tänä(kin) vuonna päästä splättäämään, mutta ikärajojen ja lajin soveltuvuuden vuoksi tätä ei ole voitu totetuttaa. Sen sijaan ajatus kääntyi yhteiseen Megazonen retkeen. Lasten hankkeen edustajat laskivat retken kustannuksia ja miettivät kuinka paljon siihen tarvitaan mukaan ohjaajia ja kuinka paljon koko homma tulisi maksamaan. Vaikeaa varsinkin kun ei voi  vielä miettiä edes varmaa päivää, sehän riippuu ohjaajista.

20160411120906577_0001

 

Jurbon päätöskokouksessa lapset esittelivät innokkaasti oman ajatuksensa ja kappas. Tästähän tulikin isompi juttu! Loppuviimein onkin kyseessä iso retki, sinne pääsee Kannelmäestä 10 lasta ja samoin Malminkartanosta. Retken omakustannehinta on alhainen, vain 7€/lapsi. Mukaan lähtee kaksi ohjaajaa ja kaksi Bossnuorta. Retki toteutetaan keväällä -16 ja sen tarkemmat tiedot ilmoitetaan kunhan retkipäivä on saatu päätettyä.

 

Nuorten ideoita lähti esiteltäväksi peräti kaksi. Datisluolamme aktiivipelaajat toivovat parempaa ilmastointia pelihuoneeseen. Tämä onkin hieman kimurantimpi juttu, sillä emme voi omatoimisesti ilmastointia rakentaa. Nuoret saivat toiminnanjohtajalta selkeät ohjeet kuinka asian kanssa tulee edetä ja hän puolestaan sitoutui viemään nuorten tekemän aloitteen suoraan sellaisenaan eteenpäin.

Toinen esiteltävä hankinta oli alastulopatja. Monet talolla käyvät nuoret harrastavat akrobatiaa vaativia lajeja kuten voimistelua tai chearleadingia. Salissamme on hyvä tila harjoitella esimerkiksi voltteja ja hyppyjä, mutta tarvittavaa pehmustusta ei löydy. Nuorten perustelut olivat varsin riittävät ja he lupautuivat opastamaan myös ohjaajia patjan turvalliseen käyttöön. Näinpä Maltsun nutalle hankitaan myös alastulopatja!

 

789040

 

Hienoa lapset ja nuoret!