Toiminta

Malminkartanon pelipainoitteinen nuorisotalo on avoin tila 9-18-vuotiaille nuorille.

Järjestämme toimintaa 3-6 -luokkalaisille maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 14.00-16.00 sekä perjantaisin kello 14.30-16.00. Nuorille, 7 -luokkalaisista ylöspäin, olemme avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17.00-20.45 sekä perjantaisin ja joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina kello 17.00-21.45. Tilamme on päihteetön ja syrjinnästä vapaa alue. Nuorisotalon aukioloaikojen puitteissa paikalla on aina useita nuoriso-ohjaajia.

Nuorisotalon pelipainotus näkyy talolla siinä, että meiltä löytyy lapsille ja nuorille omat biljardipöydät, pingis, pöytäfutis, PS4 ja Nintendo Switch konsolit, PS4 VR, laaja valikoima lautapelejä, retropelikonsoli, 12 tietokoneen pelihuone sekä liikuntasali erilaisine pelivälineineen. Nuorisotaloon kuuluu myös ulkona oleva jalkapallohäkki. Tämän lisäksi nuorisotalolta löytyy myös keittiö ja talo on täynnä sohvia ja penkkejä rentoa oleskelua varten.

Pelaamisen lisäksi nuoret saapuvatkin nuorisotalolle yleensä viettämään vapaa-aikaa yhdessä kavereiden kanssa, tapaamaan uusia kavereita tai juttelemaan ohjaajien kanssa. Nuorisotalolla nuorten toiveita kuullaan ja heidät otetaan mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan nuorisotalon ohjelmaa. Teemailtoja järjestetään perjantaisin, mutta myös muina iltoina voi olla esimerkiksi tavoitteellista ja ohjattua salipelitoimintaa. Tämän lisäksi järjestämme retkiä ja tapahtumia mahdollisuuksien ja kysynnän mukaan.

Ohjaajat mielellään neuvovat nuoria ihan missä tahansa elämään liittyvissä asioissa. Toteutamme alueella myös Ruutia, joka on Helsingin nuorten palveluiden organisoima nuorten vaikuttamisjärjestelmä. Työskentelemme välillä myös Kannelmäen nuorisotalolla, jossa on järjestetään paljon erilaista toimintaa 9-18-vuotiaille. Lisätietoa koko nuorten palveluiden tarjoamista palveluista löytyy nettisivuilta https://www.hel.fi/nuoret/fi.

Nuorisotalon olohuone

Nuorisotalon olohuone

Nuorten biljardihuone

Pelitietokonehuone

Ryhmähuone

Keittiö

Liikuntasali

Ulkojalkapallohäkki

Monipuolista harrastustoimintaa tarjoaa alueella toimiva Operaatio Pulssi. Pulssi järjestää ilmaisia kursseja, työpajoja ja retkiä 12-18-vuotiaille lähes aiheesta kuin aiheesta, nuorten toivomusten mukaan. Tämän hetken tarjontaan kuuluu mm. kokkausta, liikuntaa, pelailua ja kuvataiteita. Lisätietoja löydät Pulssin nettisivuilta tai  esitteestä, joita on saatavilla myös painettuna versiona nuorisotaloilta, kirjastoilta ja kouluilta.

Kaikkien kurssien toimintaan tarvitaan voimassa oleva jäsenkortti. Kortti on ilmainen. Saat kortin kätevästi digitaalisessa muodossa kännykkääsi täyttämällä hakemusen osoitteessa http://jassari.hel.fi tai miltä tahansa nuorisotalolta täytettyä jäsenkorttihakemusta vastaan. Voit myös pyytää korttia ohjaajalta kurssin alussa.

Koko kaupungin kattavat harrastusmahdollisuudet löydät Helsingin nuorisopalveluiden pyörittämästä Harrastushaku-sivustosta. Klikkaa yllä olevaa logoa, ja tutustu tarjontaan.