Malminkartanon harrastushalli

Malminkartanon harrastushalli avautuu käyttöön syyskaudella 2021. Vakiovuorojen haku on käynnissä 1.-30.4.2021

Malminkartanon uusi harrastushalli avautuu syksyllä ja hallin syyskauden vakivuorot anotaan huhtikuussa. Uudessa harrastushallissa on olohuonemainen aulatila, kaksi pukuhuonetta sekä suuri sisäkenttä, joka voidaan jakaa kolmeen osaan. Kokonaisuudessaan harrastustilaa on yli 1000 neliötä ja käytettävissä on myös monipuolinen kattaus erilaisia liikuntavälineitä. Harrastushallia koordinoi Kannelmäen nuorisotyöyksikkö.

Harrastushallin tavoitteena on luoda uudenlaista, monipuolista harrastuskulttuuria, jossa harrastuksia ja vapaa-ajan toimintoja tuotetaan yhteistyössä alueen toimijoiden ja asukkaiden kanssa.

Harrastushallin käyttö perustuu omaehtoisuuteen

Harrastushallin toiminta perustuu omaehtoiseen käyttöön eli hallilla ei ole paikalla henkilökuntaa. Käyttäjät saavat opastuksen ja ohjeet tilojen käyttöön. Tilojen käytöstä tehdään avaimen luovutuksen yhteydessä täysi-ikäisen allekirjoittama omatoimisen käytön sopimus nuorisopalveluiden kanssa.

Otathan huomioon, että hallissa saattaa toimia samanaikaisesti useampia ryhmiä ja tilan vuokraaminen kokonaisuudessaan yksityiskäyttöön onnistuu vain poikkeustapauksissa. Talon eri tilojen yhtäaikainen käyttö tarkoittaa sitä, että yleiset tilat ja välineet (aula, pukuhuoneet, liikuntavälineet) ovat kaikkien käytettävissä.

Malminkartanon harrastushallin tilat

Harrastushallissa on iso kenttä, jonka voi jakaa väliverhoilla kolmeen osaan.

Kenttäalueiden koot ovat:

Kenttä 1 209m2
Kenttä 2 103 m2
Kenttä 3 312 m2

Kentällä 2 on tanssitoimintaan sopivat peilit. Kentille tehdään kevään 2021 seuraavat rajamaalaukset: koripallon vapaaheittoviivat, sulkapallorajat, lentopallorajat sekä kenttärajaukset isolle ja pienille kentille.

Harrastushallin tiloihin pääsee esteettömästi ja tiloissa on esteetön suihku ja wc. Tiloissa on langaton verkko.

Harrastushalli ja sen piha-alueet ovat päihteettömiä alueita ja noudatamme savuttoman Helsingin periaatetta. Edellytämme kaikilta käyttäjiltä jätteiden lajittelua.

Harrastushallin varusteet

Malminkartanon harrastushalli sopii monnelaiseen harrastustoimintaan. Hallista löytyy muun muassa seuraavia varusteita ja välineitä: Salibandymaalit, koripallotelineet, käsipallo-/futsalmaalit, lentopalloverkko, sulkapalloverkko, jumppamattoja, mailoja ja palloja. Käytettävissä on myös musiikin toistoon soveltuva, liikuteltava kaiutin.

Kaikista varusteiden käytöstä on sovittava erikseen vuoron myöntämisen yhteydessä. Tilassa saa käyttää myös ryhmien omia välineitä. Huomioithan, että säilytystilat ovat rajalliset.

Vakiovuorot haetaan nyt

Vakiovuorohaku Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden hallinnoimiin tiloihin on käynnissä 1.4.-30.4.2021. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille toukokuun 2021 aikana. Vuoroa haetaan toimittamalla täytetty ja allekirjoitettu käyttövuorohakemus tiloja hallinoivaan nuorisotyöyksikköön.

Malminkartanon harrastushallin käyttövuorohakemukset ja hakua koskevat lisäkysymykset voi lähettää sähköpostitse: anssi.jarvinen@hel.fi tai julia.jamia@hel.fi. Kannelmäen nuorisotyöyksikön muita tiloja ovat Malminkartanon nuorisotalo ja Kannelmäen nuorisotalo.

Muista kirjoittaa hakemukseen, mille kentälle haet voroa. Vuoroa voi hakea kentille 1, 2, ja 3 tai isomman tilan tarpeessa myös kahdelle kentälle, esimerkiksi 1-2 tai 2-3. Huomioithan, että hallilla on kaksi pukuhuonetta, joten pukuhuoneet saattavat olla yhteiskäytössä.

Tilojen käytön ja palveluiden maksuperusteet ja hinnat

Ensisijaisesti tilojen käyttövuoroja jaetaan helsinkiläisille nuorten ryhmille ja nuorisojärjestöille, joille tilojen käyttö on maksutonta. Voit varata ja vuokrata tiloja muuhunkin käyttöön, jolloin maksu määräytyy nuorisolautakunnan hyväksymän hinnoittelun mukaan.

Maksuton käyttö

  1. Toimipaikan oma toiminta
  2. Helsinkiläiset nuorten toimintaryhmät ja nuorisojärjestöt / yhdistykset
  3. Yhdistykset, joiden kotipaikka on Helsinki
  4. Helsingin kaupungin toimialat
  5. Helsinkiläiset asukkaat ja yhteisöt

Lakisääteisen iltapäivätoiminnan ja taiteen perusopetuksen ryhmätoiminta lasten ja nuorten osalta sekä kotouttamista edistävän ryhmätoiminnan järjestäminen nuorisotiloissa on maksutonta.

Maksullinen käyttö hinnaston mukaan:

Uskonnolliset yhdyskunnat, yritykset, muut

Hinnasto

Tilavarauksen peruutusehdot ja hinnan kohtuullistaminen

Tilavarauksen voi perua veloituksetta kaksi viikkoa ennen varauksen alkamista. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 euron peruutusmaksu. Jos vakituinen käyttövuoro on jäänyt peruuttamatta kaksi kertaa peräkkäin, on nuorisopalveluilla oikeus perua vuoro kauden loppuun saakka.

Osastopäällikkö voi perustellusta syystä päättää hinnan kohtuullistamisesta viranhaltijan päätöspöytäkirjassaan hakijan sitä kirjallisesti pyytäessä.